¶ 1 Leave a comment on paragraph 1 0 [et_pb_section admin_label=»Seksjon» fullwidth=»on» specialty=»off»][et_pb_fullwidth_post_title admin_label=»Fullbreddes innleggstittel» title=»on» meta=»off» author=»on» date=»on» categories=»on» comments=»on» featured_image=»on» featured_placement=»background» parallax_effect=»off» parallax_method=»on» text_orientation=»right» text_color=»light» text_background=»on» text_bg_color=»rgba(21,150,137,0.9)» module_bg_color=»rgba(255,255,255,0)» title_font=»|on|||» title_font_size=»35px» title_all_caps=»off» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» module_id=»header-image-and-text»]
¶ 2 Leave a comment on paragraph 2 0
¶ 3 Leave a comment on paragraph 3 0 [/et_pb_fullwidth_post_title][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=»Seksjon» fullwidth=»off» specialty=»off»][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»2_3″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]
Det viktige miljøet
¶ 4 Leave a comment on paragraph 4 0
¶ 5 Leave a comment on paragraph 5 0 Aktiviteter i inn- og utland
¶ 6 Leave a comment on paragraph 6 0
Det internasjonale miljøet innen kreftgenomikk er godt og fremoverlent. NCGC har et fruktbart samarbeide med organisasjoner og institusjoner over hele verden.
¶ 8 Leave a comment on paragraph 8 0 England og Frankrike er foregangsland innen kreftgenomikk og steder hvor gentesting av pasienter foregår i stor skala. I USA har de store kreftsentrene vært med lenge. Her representert ved MD Anderson Cancer Center.
¶ 9 Leave a comment on paragraph 9 0 NCGC arrangerer symposium om «Nordic Model for Personalized Medicine», Oslo 2017.
¶ 10 Leave a comment on paragraph 10 0
Prosjekter
¶ 11 Leave a comment on paragraph 11 0
Pasientnært i USA
The Center for Translational and Public Health Genomics (CTPHG), ved MD Anderson Cancer Center, ble startet for å møte kreftutfordringen på en bedre måte. Programmet er utviklet for å dekke alle kreftfaser i populasjonen; risikogrupper for kreft, kreftpasienter og kreftoverlevere.
¶ 13 Leave a comment on paragraph 13 0 Gå til prosjektets hjemmeside
Forskning ved Universitetet i Oxford
Professor Bass Hassan er frontfigur i det engelske miljøet innen persontilpasset kreftmedisin. Hassan holdt et foredrag på konferansen om kreftgenomikk på Losby gård i mars 2014. Her snakket han om individtilpasset behandling i praksis. Han viste til fordeler og ulemper med denne type metode, og helseøkonomiske betraktninger om kreftbehandling.
¶ 16 Leave a comment on paragraph 16 0 Gå til prosjektets hjemmeside
Molekylær testing av befolkningen i Frankrike
Franske National Cancer Institute (Inca) og det franske Helsedepartementet har satt opp et nasjonalt nettverk av 28 regionale molekylær genetikksentre. Selektive molekylærtester utføres og er gratis for pasientene. Et program har også blitt iverksatt for å jobbe med lansering av nye målrettede terapier og for å akselerere tilgangen til nye legemidler og eksperimentelle behandlingsformer. Initiativet har vært i drift i fem år, og har så lang vært vellykket. Det jobbes med rask implementering av molekylære tester for nye kreft biomarkører.
¶ 19 Leave a comment on paragraph 19 0 Gå til prosjektets hjemmeside
Genomstudier i Australia
The Kinghorn Cancer Institute i Sydney har igangsatt store studier der arvestoffet i friske og syke individer sekvesneres, for å finne nye mekanismer for sykdomsutvikling og kreftrisiko. NCGC/NoSarC samarbeider med dem.
¶ 22 Leave a comment on paragraph 22 0 Gå til prosjektets hjemmeside
International Cancer Genome Consortium
ICGCs jobber mot å få en omfattende beskrivelse av genomiske, transkriptomisk og epigenetiske endringer i 50 forskjellige typer kreftsvulster og / eller undergrupper som er av klinisk og samfunnsmessig betydning over hele verden.
¶ 25 Leave a comment on paragraph 25 0 Gå til prosjektets hjemmeside
Nasjonal Kreftsatsing
Et nasjonalt nettverk av forskere og klinikere som jobber med forskning og klinikk innen kreftgenomikk. Målet er å få på plass en bedre kreftbehandling så snart som mulig. Ved å bringe sammen klinikere , forskere og beslutningstagere fra helseforvaltningen og politikken ser vi nærmere på de utfordringene vi står ovenfor . Vi trenger å implementere nye strategier i diagnostikk og behandling av våre pasienter . Dette må gjøres systematisk og baseres på forskning. Nasjonal Kreftsatsing er vedtatt av Nasjonal Samarbeidsgruppe for medisinsk og helsefaglig forskning (NSG), og pågår i perioden 2012 – 2016.
¶ 28 Leave a comment on paragraph 28 0 Gå til prosjektets hjemmeside
¶ 41 Leave a comment on paragraph 41 0 [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_3″][et_pb_sidebar admin_label=»Nyhetsarkiv og konferanser» orientation=»left» area=»primary» background_layout=»light» remove_border=»off»]
¶ 42 Leave a comment on paragraph 42 0
¶ 43 Leave a comment on paragraph 43 0 [/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]